Een avondje met vrienden een bordspelletjes spelen is heerlijk. Dit kan zijn voor dat je uitgaat bijvoorbeeld bij het indrinken of het kan gewoon zijn op een normale woensdagavond waarin je allemaal niet zoveel te doen hebt. Er zijn bepaalde spellen die leuk zijn om met je vrienden te doen, in deze blog gaan we het er over een paar hebben.

Ganzenbord

Ganzenbord is een spel dat al generaties wordt gespeeld, maar dit zorgt er niet voor dat het er minder leuk op wordt. Er zijn ook nieuwere versies van het bordspel uitgekomen die nog iets meer dynamiek toevoegen waardoor het misschien iets spannender wordt. Je kan ganzenbord ook spelen als een drankspelletje, je kan bijvoorbeeld zeggen dat als je op een bepaald vakje komt je een slokje moet nemen. Maar naast een drankspelletje is ganzenbord ook nog een heel leuk spel om normaal te spelen.

30 seconds

Als we het over spellen hebben die kunnen worden gespeeld als drankspel dan komt misschien 30 seconds wel bovenaan de lijst. Je kunt namelijk makkelijk mensen bestraffen als zij bijvoorbeeld niet genoeg antwoorden goed hebben. Het spel gaat als volgt. Je hebt twee tot vier teams van een aantal mensen, dit kun je zelf bepalen als het maar minimaal twee man per team is. Elk team gooit met een dobbel voor zijn beurt, dit zijn strafpunten. Dus als je 2 gooit heb je 2 strafpunten en als je nog ooit heb je 0 strafpunten. Als de dobbel is gegooid mag een teamgenoot een kaart trekken, die teamgenoot heeft dan 30 seconden om alles te beschrijven wat op de kaart staat zonder de woorden zelf te benoemen. Dit is een perfect drankspelletje omdat het grappig is wat je allemaal hoort van mensen tijdens hun beschrijvingen. Na mate de avond vordert zal iedereen misschien iets minder scherp wordt waardoor het nog grappiger wordt. Dit is zeker een aanrader voor een leuk avondje met je vrienden.

Mens-erger-je-niet

Net als ganzenbord is dit een tijdloos spel. Mens-erger-je-niet is in essentie een simpel spel waarbij je vier pionnetjes over het bord moet slepen om uiteindelijk bij jezelf in de basis te komen. Ook bij Mens-erger-je-niet heb je nieuwe versies die net iets meer toevoegen aan het relatief simpele spel. De simpelheid van het spel neemt niet weg van hoe leuk het is om met vrienden te spelen. Je kunt elkaar namelijk een beetje klieren door elkaars mannetjes eraf te halen. Leuk man!