Naar het circus gaan in Amsterdam is erg leuk, maar kan helaas niet altijd. Daarom vertellen we je graag over enkele andere leuke activiteiten die jij kunt doen in Amsterdam met vrienden, familie of je geliefde. Ook zijn deze dingen fantastisch om voor te stellen aan internationale vrienden die onze hoofdstad komen bezoeken.

Bevaar de mooie grachten

Amsterdam wordt ook wel het Venetië van het Noorden genoemd. In de binnenstad vind je overal grachten met de daarbij behorende grachtenpanden. Deze grachten zijn super fotogeniek en geven de stad een uniek sfeertje, waar veel toeristen(en Nederlanders) verliefd op worden. Een boot huren in Amsterdam bij Sloepdelen raden wij daarom zeker aan. Iedereen mag namelijk door de grachten varen. Je kunt kiezen voor een boottour of neemt het roer in eigen handen. Met een tour krijg je veel informatie over de grachten en leer je over de geschiedenis van Amsterdam, maar heb je niet de vrijheid om aan te meren bij een lokaal café of bierbrouwerij. Een van de populairste brouwerijen van Amsterdam is Brouwerij ‘t IJ. Met een groot terras en een aanlegsteiger, kun je hier prima genieten van het lekkerste bier en prima snacks.

Pak een concertje

Amsterdam staat ook bekend om zijn drugs, sex and rock ‘n roll imago. Hoewel ze daar steeds meer vanaf willen, kun je toch nog genieten van de vrije sfeer in de stad. Voor seks of spanning ga je natuurlijk naar de rode buurt: de wallen. Maar voor muziek heb je veel meer keuze. Amsterdam houdt van muziek en festivals. In de warmere seizoenen kun je elk weekend wel genieten van een nieuw festival. Voor concerten van de grootste artiesten of de leukste indie bands heb je ook genoeg keuze. Ga bijvoorbeeld naar Afas live of de Ziggo dome. Twee grote concertzalen met grote podia en een goede toegankelijkheid. Voor een intieme beleving ga je naar het legendarisch Paradiso. Paradiso is vrij klein, maar heeft meerdere verdiepingen, die allemaal op het podium uitkijken.  

Circus

Er zijn elk jaar verschillende circussen te vinden in Amsterdam. De bekendste is Magic Circus, maar ook het wereldkerstcircus in Carré is een heuse trekpleister: een traditie die al 36 edities kent.